Balaton Huis Kopen 
 

Onroerend goed bij het Balaton

Bij het kopen van onroerend goed in Hongarije moet u uiteraard kijken naar het huis en de omgeving (Balaton, Zuiden of het Bükk gebergte in het Noorden), maar als u een rendement wilt halen met het huis dan is de omgeving van het Balaton en Hévíz wel het beste. 

Door de aanwezigheid van de thermaal baden in Hévíz kunt u daar met uw onroerend goed een langer deel van het jaar profiteren van de verhuur in Hongarije. Bij de huizen rond het Balaton is dat misschien 8-10 weken en in de Hévíz (Balaton West) is dat misschien wel 20-30 weken per jaar.

Uw makelaar

De makelaar in Hongarije geeft u alle service en zorgt er uiteraard voor dat elektriciteit, water en eventueel gas e.d. keurig op uw naam gezet worden. Hij helpt u ook bij het afsluiten van een verzekering en het openen van een bankrekening. Wanneer u wilt kan hij ook zorgen voor iemand die uw huis in de gaten houdt als u er niet bent. Deze (veelal Hongaar) kan dan wellicht ook mooi de tuin verzorgen. Zo is uw onroerend goed bij het Balaton in de beste handen.


Uiteraard kost al dit soort services geld en veroorzaakt dit een (deel) van de verschillen in de prijzen welke u hier en daar ziet voor onroerend goed.